layerslide_salina

Stiati ca?

DSC_0923

Radicalii liberi

In cantitate adecvata radicalii liberi sunt indispensabili vietii deoarece combat infectiile si bacteriile si controleaza tonusul muscular. Daca insa se produc prea multi radicali liberi (datorita consumului unei cantitati mari de acizi grasi, fumatului, stresului, aerului poluat, expunerii neprotejate la soare sau in orele toride), acestia pot devein periculosi, favorizand, de exemplu dezvoltarea cancerului sau a cardiopatiei. Pentru a-I neutraliza, corpul nostru foloseste antioxidantii care preiau excesul de radicali liberi, impiedicand efectele negative. Cei mai eficienti antioxidanti sunt vitaminele A, C si E si unele minerale cum ar fi Zincul si Seleniul.
Pentru aceste motive frecventati  SalinaVerde

DSC_0899

Actiunea aerosolilor salini la nivelul cailor respiratorii

Prin inhalarea aerosolilor salini, caile respiratorii sunt “curatate” de focarele de infectie (stafilo-streptococice), prezenta atat la adulti cat mai ales la copii, focare ce declanseaza si intretin numeroase boli respiratorii si prin a caror prezenta imunitatea organismului scade treptat.
Sarea este, prin natura sa, o substanta bactericida, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, in cele mai multe cazuri comportandu-se ca un dezinfectant.
Prin depunerea si absorbtia ionilor salini la nivelul cailor respiratorii inferioare si superioare, conjugate cu proprietatea puternic higroscopica, ia nastere efectul de dilutie a depunerilor de impuritati sau microorganism care provoaca boli si disfunctii respiratorii.

DSC_0098

Speleoterapia

Aerul sarat ca factor terapeutic 
Iata cateva motive de ce e bun aerul de salina:

  1. Pentru ca aerul nu irita mucoasele si nu este poluat, fiind total lipsit de alergeni
  2. Are o temperature constanta de 18-21⁰C
  3. Are o umiditate constanta de 55-65%
  4. Cristalele de sare din aer leaga particulele de ioni pozitivi.

Sarea si bioenergia
Sarea naturala netratata prin niciun fel de procedeu chimic, termic sau mecanic are o influenta misterioasa asupra bioenergiei finite umane.
Sarea naturala este un excelent agent de purificare a aurei umane, iar zonele in care este aplicata se vor energiza. Sarea absoarbe radiatiile bioenergetice nocive.